توجه ویژه به مناطق محروم و عشایری در سال جدید
رییس آموزش و پرورش عشایر خوزستان گفت: در گذشته همه اعتبارات و توجهات به سمت شهر و مناطق شهری بوده و ضعف و مشکلات در مناطق کمتر توسعه یافته و محروم همچنان در برخی از حوزهها به قوت خود باقی است و باید نگاه مسوولان استانی به دوردستها و در شهرستانها نیز تعمیق شود. حمید
حمید قنبری در گفتوگو با ایسنا – منطقه خوزستان، اظهارکرد: در خصوص آموزش و پرورش عشایر کارهای بزرگی در سالهای اخیر انجام شده است. به طور مثال با آسیبشناسی که در سال گذشته داشتیم، پی بردیم که تعداد زیادی از دانشآموزان در مناطق صعبالعبور از تحصیل بازماندهاند که بسیاری از این دانشآموزان و کودکان بازمانده از تحصیل در مناطق محروم و صعبالعبور در آموزش و پرورش جذب شدند.
وی افزود: علی رغم اینکه یکی از سیاستهای وزارت آموزش و پرورش این بود که توسعه نداشته باشیم اما با این حال ما تلاش کردیم مساله توسعه فضاهای آموزشی را در این مناطق را مدنظر قرار دهیم و با راهاندازی مدارس در این مناطق توانستیم تعداد قابل توجهی از دانشآموزان بازمانده از تحصیل را تحت پوشش رسمی تعلیمات آموزش و پرورش قرار دهیم.
رییس آموزش و پرورش عشایر خوزستان گفت: در یکی از مناطق دورافتاده تحت پوشش ما که در یک مسیر بسیار سخت و پر مشقت بود برای اولین بار بعد از انقلاب توانستیم شش معلم را اعزام کنیم. همچنین درخصوص جذب نوآموزان در مقطع پیش دبستانی هم توانستیم بیش از ۲ هزار و ۴۴۴ نفر را در این مقطع جذب کنیم. آمارها پوشش ۱۰۰ درصدی را در حوزه پیش دبستانی نشان میدهد. تعدادی مربی پیش دبستانی نیز به صورت آزاد مسوولیت آموزش به کودکان را بر عهده گرفتهاند.
قنبری تصریح کرد: با همکاری مسوولان استان در طول چند سال اخیر بیش از ۱۰۰ مدرسه در مناطق دورافتاده احداث شده است. حدود ۷۰ تا ۸۰ کانکس نیز در مناطق دورافتاده جایگزین مدارس چادری شده است تا دانشآموزان ما از امکانات مناسبی بهرهمند شوند. برای حل مشکلات دانشآموزان عشایری جلسات متعددی با مسوولان استانی داشتیم. آخرین جلسه ما نیز شورای عشایر بود که در آن جلسه، استاندار مصوب کرد ۵۰ دستگاه کانکس در اختیار مناطق قرار گیرد.
وی افزود: یکی از دغدغههای ما بحث تامین اعتبار ایاب و ذهاب برای دانشآموزان در مناطق عشایری است که مدارس به صورت شبانهروزی و مرکزی است. برخی از خانوادهها ترجیح میدهند فرزندشان ترک تحصیل کند تا هزینه ایاب و ذهاب فرزندان خود را بپردازند که ما این مساله را نیز به مراجع ذیصلاح اعلام کردهایم.
رییس آموزش و پرورش عشایر خوزستان گفت: در سال گذشته جذب حدود ۳۰۰ نفر در مجموعه آموزش و پرورش عشایر استان، بخش عمده کسری نیروی انسانی ما را در حوزه مدارس و مناطق عشایری برطرف کرد. امیدوار هستیم با جذب نیروی بیشتر بتوانیم این مشکل را به طور کامل برطرف کنیم.
قنبری افزود: مهمترین موضوعی که باید در سال جدید باید به آن توجه شود مساله سهم فرزندان عشایر از اعتبارات تخصیصی است. این سهم در بخشهای مختلف دیده نشده است و تبعیض آشکاری در این زمینه وجود دارد. در گذشته همه اعتبارات و توجهات به سمت شهر و مناطق شهری بوده و ضعف و مشکلات در مناطق کمتر توسعه یافته و محروم همچنان در برخی از حوزهها به قوت خود باقی است. باید نگاه مسوولان استانی به دوردستها در شهرستانها نیز تعمیق شود.
وی گفت: امیدواریم با یک نگاه جدید بتوانیم مشکلات عشایر را برای همیشه ریشه کن و مختومه کنیم. دانشآموزان عشایری دارای استعدادهای زیادی هستند و ذکاوت بالایی دارند که کسب رتبههای برتر در جشنوارههای مختلف موید این مطلب است. اگر این تبعیضها برطرف شوند بسیاری از این مشکلات مرتفع میشوند و دانشآموزان ما نیز میتوانند در حوزه های مختلف خود را نشان دهند.
رییس آموزش و پرورش عشایر خوزستان افزود: وقتی دانشآموزی از داشتن یک سرپناه مطمئن محروم است، من چطور میتوانم مسائل دیگر در حوزههای مختلف فرهنگی را مطرح کنم؟ بعد از اختصاص فضای فیزیکی مناسب برای دانشآموزان ما نیز میتوانند به مسائل دیگر بپردازند و پا به پای دانشآموزان در شهر خود را نشان دهند.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰