تاریخ انتشار : چهارشنبه 10 آذر 1400 - 23:32
کد خبر : 135922

ثبت ۷۱ میلیون اقامت شبانه در ایام نوروز

ثبت ۷۱ میلیون اقامت شبانه در ایام نوروز

معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: ۷۱ میلیون اقامت شبانه در ایام نوروز تا ۱۴ فروردین به ثبت رسیده است. ولی تیموری در گفت و گو با ایسنا- منطقه خراسان، در خصوص مشترک سازی مراسم نوروز گفت: نوروز به عنوان یک فرهنگ مشترک در سازمان یونسکو ثبت شده است و کشور‌هایی

ثبت ۷۱ میلیون اقامت شبانه در ایام نوروز
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: ۷۱ میلیون اقامت شبانه در ایام نوروز تا ۱۴ فروردین به ثبت رسیده است.
ولی تیموری در گفت و گو با ایسنا- منطقه خراسان، در خصوص مشترک سازی مراسم نوروز گفت: نوروز به عنوان یک فرهنگ مشترک در سازمان یونسکو ثبت شده است و کشور‌هایی که عضو پرونده نوروز هستند با هدف رساندن نوروز به نسل‌های آینده و تبادلات فرهنگی در این مسیر قرار گرفته اند.
وی ادامه داد: این برنامه‌های مشترک سازی فرهنگی با کشور‌های ترکمنستان، افغانستان، ترکیه و آذربایجان به شکل‌های مشترک بین چند کشور و یا دوجانبه اجرا شده‌اند. هدف از انجام این برنامه‌ها نشان دادن و حفظ ارتباط ودیرینگی ارتباط بین ملت‌ها است.
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی کشور مطرح کرد: پرداختن به گردشگری در میان این برنامه‌ها مقش بسیار مهمی را ایفا می‌کند؛ چرا که نتیجه مطرح کردن پرونده ای و بررسی آن از لحاظ تاریخی، شروع کننده رفت‌و‌آمد‌ها و تبادلات خواهد بود.
تیموری افزود: بنابراین با برگزاری برنامه‌هایی چون نوروزگاه‌های مشترک ما به دنبال بیشتر کردن رفت‌و‌آمد، تعامل و تبادل بین ملت‌هایی که در پرونده نوروز وجه‌های مشترکی دارند بیش از پیش گسترش یابد و روابط بین کشور‌ها را مطلوب سازد.
وی خاطر نشان کرد: با بیشتر کردن روابط در حوزه‌های فرهنگی و… باعث رونق بخشیدن به روابط بین کشور‌ها در دیگر حوزه‌ها نیز خواهد شد؛ رونق حوزه‌های توریستی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی نیز نتیجه همین تبادلات و تعاملات فرهنگی خواهد بود.
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی کشور اظهار کرد: بنابراین تبادلات فرهنگی کمک بسیار خوبی به روابط سیاسی و خصوصا نقاطی که حساسیت بیشتری رو آن‌ها بوده است، خواهد کرد؛ این همان نقش دیپلماسی گردشگری بوده که همواره مورد تاکید ماست.
تیموری بیان کرد: امروزه که برخی کشور‌ها با تحریم‌هایی قصد منزوی کردن کشور را در جامعه بین المللی دارند، برنامه‌هایی از این دست می‌تواند تحریم‌ها و بایکوت‌ها را بشکند و محدودیت‌ها را از بین ببرد.بنابراین تبادلات فرهنگی به عنوان یک کاتالیزگر نقش بسیار مهمی در بهبود روابط بین المللی کشور‌ها خواهد داشت.
وی در خصوص تعداد گردشگران داخلی ادامه داد: با توجه به آماری که تا ۱۴ فروردین به ثبت رسیده است، حدود ۷۱ میلیون اقامت شبانه در ایام نوروز در کشور داشته‌ایم؛ اقامت شبانه به معنای تعداد نفرات نیست. این تعداد با حدودا ۴/۰۷ درصد رشد گردشگری نسبت به سال گذشته را نشان می‌دهد.
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی کشور مطرح کرد: روز‌های اول تعطیلات نوروز شاهد رشد ۲۱ درصدی گردشگری بوده‌ایم که این نرخ رشد رفته رفته با نامساعد شدن هوا کاهش یافت. تعداد سفر‌های نوروزی نسبت به اوایل تعطیلات کاهش چشم‌گیری نداشت که اگر شرایط آب‌و‌هوایی مساعد می‌ماند، رشد گردشگری در کشور با نرخی حدودا ۲۵ درصد به ثبت می‌رسید.
تیموری اضافه کرد: علی‌رغم همه مشکلات آب‌و‌هوایی امسال ماندگاری اقامت‌ها در کشور با نرخی حدودا ۴ درصد افزایش داشت. بنابراین فشار‌های اقتصادی و دیگر مسائل باعث نشد که سفر به عنوان یک تفریح در زندگی خانواده‌ها کم‌رنگ تر شود.
وی یادآور شد: در ۶ روز اول تعطیلات شاهد افزایش ۳۱ درصدی گردشگری خارجی در کشور بوده ایم که این نرخ حدودا برابر با حضور بیش از ۱۲۰۰ گردشگر خارجی بوده است. این آمار نشان‌دهنده آن است که مردم به دور از فشار‌های سیاسی و… به دنبال ایجاد تبادل، تعامل و شناخت هستند.
رایگان شدن ویزا بین دو کشور عراق و ایران، بیشتر کردن سهم کشور‌ها از نظر اقتصادی را در پی دارد
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی کشور اظهار کرد: روابط ایران با عراق روابط عمیقی است و تقریبا در این میان با توازن تبادل گردشگر مواجه هستیم. بنابراین باید موانعی که در سر راه این تبادلات قرار دارند را از بین ببریم و رفت‌و‌آمد‌ها را سهولت بخشیم.
وی افزود: به نظر می‌رسد که با تنوع سازی بیشتر محصولات می‌توانیم گردشگران با کیفیتی را با هزینه کرد بالا از بازار عراق جذاب کنیم؛ بنابراین با رایگان شدن ویزا برای ایران و متقابلا برای عراق سعی در بیشتر کردن سهم خود از این بازار داریم.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها