تاریخ انتشار : چهارشنبه 3 آذر 1400 - 22:42
کد خبر : 120373

مطرح کردن حضور عربستان در مذاکرات به منظور محدود کردن ایران است

مطرح کردن حضور عربستان در مذاکرات به منظور محدود کردن ایران است

ایسنا/اصفهان یک استاد علوم سیاسی و روابط بین‌الملل دانشگاه اصفهان گفت: فرانسه در تنش‌های ایران و آمریکا همواره نقش پلیس بد را بازی کرده است. محمدعلی بصیری در گفت­ وگو با ایسنا در خصوص پیشنهاد فرانسه مبنی بر حضور عربستان در مذاکرات هسته ای با ایران، اظهار کرد: فرانسه در بحث کاهش تنش میان ایران و آمریکا

مطرح کردن حضور عربستان در مذاکرات به منظور محدود کردن ایران است

ایسنا/اصفهان یک استاد علوم سیاسی و روابط بین‌الملل دانشگاه اصفهان گفت: فرانسه در تنش‌های ایران و آمریکا همواره نقش پلیس بد را بازی کرده است.

محمدعلی بصیری در گفت­ وگو با ایسنا در خصوص پیشنهاد فرانسه مبنی بر حضور عربستان در مذاکرات هسته ای با ایران، اظهار کرد: فرانسه در بحث کاهش تنش میان ایران و آمریکا و بازگشت احتمالی آمریکا به برجام در پی این است که با وارد کردن عربستان به مذاکرات به زیاده­ خواهی­ ها و مطالبات فزاینده اروپا و آمریکا مانند محدود کردن توان موشکی و نقش ­آفرینی منطقه ­ای ایران جامه عمل بپوشاند.

وی افزود: مشخص است که فرانسه به غیر از بحث هسته ­ای در پی این است که با حضور عربستان راهی برای دیگر خواسته‌ها از ایران باز کند. محدود کردن توان موشکی ایران، مصونیت عربستان از برخی تهدیدات مانند حملات حوثی ­ها به برخی از تأسیسات این کشور را در پی خواهد داشت و قصد آنان این است که نفوذ ایران را در سطح منطقه به میزان زیادی کاهش دهند.

این استاد علوم سیاسی و روابط بین‌الملل دانشگاه اصفهان، ادامه داد: صهیونیست‌ها نیز تأثیر مهمی در این خصوص دارند و حمایت نکردن ایران از حماس و حزب‌الله یکی از اصلی‌ترین اهداف اروپا و آمریکا درباره حمایت از اسرائیل به عنوان متحد اصلی منطقه‌ای است.

بصیری گفت: زیاده‌خواهی‌های آمریکا در دوران ریاست جمهوری ترامپ طی اصول دوازده‌گانه پومپئو مطرح شد و ایران نپذیرفت. امروز در دوره ریاست جمهوری بایدن با همان راهبرد، اما با رویکردی متفاوت و مبتنی بر دیپلماسی و چند جانبه گرایی است که فرانسه به عنوان یک عضو اروپایی این خواسته‌ها را بازگو می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: مطالباتی که در دوره ریاست جمهوری ترامپ به صورت یک جانبه مطرح می‌شد، امروز با سیاست‌های جدید و با تکیه بر دیپلماسی، اجماع سازی و چندجانبه گرایی از طریق دیگر طرف‌های اروپایی درخواست می‌شود و آمریکا قصد دارد از این طریق ایران را تحت‌فشار بگذارد.

این استاد علوم سیاسی و روابط بین‌الملل دانشگاه اصفهان در خصوص چگونگی واکنش ایران به این رویکرد جدید اروپا و آمریکا، گفت: رویکرد کنونی ایران مبنی بر این که مذاکرات هسته ­ای موضوعی است که در گذشته بر سر آن بحث شده و امکان زیاده ­خواهی برای طرف‌های اروپایی و آمریکا در این خصوص وجود ندارد، بسیار منطقی است.

بصیری افزود: آمریکا در ابتدا باید دیوار اعتمادی را که در گذشته خراب کرده بازسازی کند و به تعهدات خود بازگردد و ایران این اقدامات آمریکا را راستی آزمایی کند. پس از این مرحله امکان مذاکرات دیگری نیز در خصوص مسائل هسته ­ای و منطقه­ ای در یک قالب جدا وجود خواهد داشت.

وی تصریح کرد: ایران گفته  که می ­توانیم به صورت دو جانبه نیز دریچه ­ای برای مذاکره با عربستان باز کنیم و در بحث تنش‌زدایی از گفت ­و گو با کشورهای شورای همکاری خلیج فارس استقبال خواهیم کرد، اما این موضوع باید در قالبی مجزا از مذاکرات هسته‌ای انجام شود.

این استاد علوم سیاسی و روابط بین‌الملل دانشگاه اصفهان، گفت: همواره تأکید شده که دیپلماسی بهترین ابزار برای حل تنش‌ها است. اگرچه امروز راهبرد کلی بایدن در راستای همان اهداف ترامپ مانند فشار حداکثری و مهار ایران است، اما نسبت به ابزار دیپلماسی و چندجانبه گرایی، ایران فرصت خوبی برای بازیگری و نقش‌آفرینی برای تحقق اهداف خود دارد.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها