تاریخ انتشار : چهارشنبه 10 آذر 1400 - 23:33
کد خبر : 135950

بیانیه اتحادیه انجمن‌های علمی منابع طبیعی و محیط زیست ایران درباره سیل‌های اخیر

بیانیه اتحادیه انجمن‌های علمی منابع طبیعی و محیط زیست ایران درباره سیل‌های اخیر

اتحادیه انجمن‌های علمی منابع طبیعی و محیط زیست ایران در اطلاعیه‌ای درباره سیل‌های اخیر در کشور، عامل اصلی ایجاد و خسارت‌های جانی و مالی این سیل‌ها را بی‌توجهی مسئولان مربوطه به برخورد علمی و اصولی با طبیعت و موضوع آبخیزداری دانست. به گزارش «باشگاه دانشجویان» ایسنا، در ابتدای این بیانیه ضمن تسلیت به مناسبت درگذشت

بیانیه اتحادیه انجمن‌های علمی منابع طبیعی و محیط زیست ایران درباره سیل‌های اخیر

اتحادیه انجمن‌های علمی منابع طبیعی و محیط زیست ایران در اطلاعیه‌ای درباره سیل‌های اخیر در کشور، عامل اصلی ایجاد و خسارت‌های جانی و مالی این سیل‌ها را بی‌توجهی مسئولان مربوطه به برخورد علمی و اصولی با طبیعت و موضوع آبخیزداری دانست.

به گزارش «باشگاه دانشجویان» ایسنا، در ابتدای این بیانیه ضمن تسلیت به مناسبت درگذشت تعدادی از هموطنان در واقعه سیل‌های اخیر آمده است: آنچه امروز در ایران اسلامی همه را به زحمت انداخته است و تمام رسانه‌ها و مسئولان محترم و مردم چشم انتظار را به لرزه واداشته است آیا پدیده‌ای نوظهور است؟ آیا طبیعت ایران تغییر ماهوی کرده است و راه حلی وجود ندارد؟

اتحادیه انجمن‌های علمی منابع طبیعی و محیط زیست ایران در ادامه بیانیه خود با بیان اینکه بارها تذکرات لازم را به همه مسئولان رده‌های مختلف کشور داده و نسبت به نتایج نحوه برخورد با طبیعت هشدارهای لازم را داده است، تخریب چینش سیستماتیک طبیعت و تبدیل بستر رودخانه قم‌رود و دروازه قرآن شیراز به مناطق مسکونی، پارکینگ و آسفالت را از عوامل خسارت‌بار شدن سیل روزهای گذشته برشمرده است.

در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: عده‌ای مدیریت و استحصال آب را صرفاً در قالب ایجاد سازه‌های سنگین ناهمگون با طبیعت و تکنولوژی‌های پیشرفته بعضاً وارداتی و صرف هزینه‌های سنگین با پز استفاده از ابزار و آلات آهنی و بتنی پیشرفته یافته‌اند و از سوی دیگر از تمامی تریبون‌ها جهت حقیر جلوه دادن زحمات حافظین منابع طبیعی و محیط زیست کشور استفاده و به نوعی انجام عملیات ساده، کم هزینه و همگام با طبیعت آبخیزداری را بدیده حقارت نگریسته‌اند چون با اعتبار حداقلی، دستاوردهایی حداکثر را ارزانی می‌دارد و این کار را غیرعلمی و در جهت خلاف مدیریت منابع آب تلقی و تبلیغ می‌نمایند. چه بسا اعلام کردند که پروژه‌های آبخیزداری میزان آب ورودی به سازه‌های عظیم هزاران میلیاردی را کاهش داده است. چرا؟ چون آبخیزداری، علمی همگام با طبیعت و صرفاً ترمیم طبیعت است و کنترل روان‌آب‌ها و تعدیل جریان‌های طبیعی از اصول اولیه این علم و سایر علوم منابع طبیعی و محیط زیست است.

اتحادیه انجمن‌های علمی منابع طبیعی و محیط زیست ایران در این بیانیه با اشاره به اینکه همه مسئولان پس از بازدید از مناطق سیل زده، لایروبی کانال‌ها و ایجاد کانال‌ها راه پیشگیری از وقایع اعلام کرده‌اند و حتی وزیر مربوطه نیز به اجرا ی عملیات جامع آبخیزداری اشاره نکرده، تاکید می‌کند: اما کسی سوال نکرد که چرا این سیلابها اتفاق افتاد؟ آیا علم امروز توان استفاده بهینه از نزولات جوی را ندارد و بایستی همیشه در پایین دست منتظر وقوع سیلاب‌های مهیب و یا ویرانگر باشیم؟

در این بیانیه تاکید شده که چنانچه مبتنی بر اصول علوم منابع طبیعی و محیط زیست و در قالب مدیریت جامع حوزه‌های آبخیز از همان منشأ، جریان آب مدیریت شود، ضمن بهره‌برداری از این منبع طبیعی، سیلابها به وجود نمی‌آید و یا چنانچه ایجاد می‌شدند قابل بهره برداری بودند و نه خسارت زا.

در بخش دیگری از بیانیه آمده است: با وجود اینکه برخی باید بارها به چشم خود این خسارات را ببینند و یا خانه‌های خودشان ویران شود تا متوجه شوند که صرف هزینه‌های گزاف دستگاه‌های غیر مسول و غیر متخصص، جلوی خساراتی از قبیل سیل، ریزگرد، رانش زمین و… را نخواهد گرفت، اما هنوز دیر نشده و می‌توان با درایت و نگاه احترام آمیز به طبیعت و توجه به نظر متخصصین این بخش با صرف هزینه‌های بسیار ناچیز، آورده‌ای پایدارعالی را بهمراه خواهد داشت.

اتحادیه انجمن‌های علمی منابع طبیعی و محیط زیست ایران در پایان بیانیه خود ضمن اعلام آمادگی برای همکاری و ارائه راهکارهای علمی مبتنی بر همه خصوصیات آبخیز و آبخیزنشینان ابراز امیدواری کرده تا مدیریت طبیعت به اهلش سپرده شود تا شاهد خشم و قهر ویرانگر آن نباشیم.

انتهای پیام

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها